Farvel til Grønlands natur

Debatbog der dokumentere rovdriften på den grønlandske fauna. Bogens hovedpåstand er at grønlænderne ikke lever bæredygtigt – og aldrig har gjort det i moderne forstand.

140 s. Gads forlag 2001.
Både grønlandsk og engelsksprogede udgaver.
Pris: 150,- kr.
Portofrit

Bondefangeri

Hvis du vil vide mere om verdens mest ekstreme landbrug, så er her en samling kronikker og artikler, der giver dyb indsigt i agroerhvervets fatale fejludvikling. Debatbog..

96 s. Forlaget Bæredygtighed 2012.
Pris: 80,- kr.
Portofrit

Fra mark og stald

– uønskede reportager fra et landbrug på kanten
Om hvordan landbruget i Danmark påvirker politikerne, EU og forbruger, med vurdering af den førte politiks konsekvens for vandløb, drikkevand, folkesundhed og den vilde naturs dyr og planter.

96 s. Forlaget Bæredygtighed 2016.
Pris: 80,- kr.
Portofrit

Det tabte land

Den store fortælling om magten over det danske landskab
Gennem to århundreder har landbrugets umættelige krav om stadig mere agerjord ført til en omfattende forarmelse af det danske landskab. Kjeld Hansens nye storværk afslører en national tragedie af hidtil ukendt omfang.

Kan købes som e-bog

Guide til et grønt årtusinde

Beskriver klart og enkelt det helt ekstraordinære udvalg af moralske, sociale og miljømæssige udfordringer, vi står over for. Bogen giver også information og praktisk vejledning i realistiske og økonomisk overkommelige løsninger.

566 s. Høst & Søn 2000

Der er et yndig land

Beretningen om Danmarks naturs skæbne gennem de sidste 200 år. Hvordan har vi behandlet vort lands natur, hvilke værdier har vi sat over styr, og hvad har vi vundet. Hvordan står det til med naturens mangfoldighed?

384 s. Gads forlag 2003.